Szilvás süti sütés nélkül

A szilvás süti, az őszi és téli szezon egyik legkedveltebb desszertje, melynek elkészítése sütés nélkül is lehetséges. A sütés nélküli változat gyorsan elkészíthető, friss és ízletes sütemény, amely tökéletes választás lehet akár egy váratlan vendég érkezésekor, akár akkor, amikor nincs kedvünk vagy lehetőségünk hosszasan a konyhában sütögetni. Ebben a cikkben megosztjuk veled a legfinomabb szilvás süti receptjét, amelyet sütés nélkül készíthetsz el otthon.

A legfinomabb sütés nélküli szilvás süti receptje

Az alábbiakban megtalálod a sütés nélküli szilvás süti receptjét, lépésről lépésre.

Hozzávalók:

  • 50 dkg magozott szilva
  • 25 dkg darált keksz
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:

1. A vajat olvaszd fel egy lábasban, majd keverd össze a darált keksszel és a porcukorral.

2. Kenj ki egy közepes méretű tepsit vagy formát, majd nyomkodd bele a kekszes alapot egyenletesen.

3. Tedd félre a formát, hogy az alap megdermedjen.

4. Addig moss és magozz meg 50 dkg szilvát.

5. A szilvákat tedd egy lábasba, öntsd hozzá a tejet és a vaníliás cukrot, majd forrald fel.

6. Amikor felforrt, vedd le a tűzről, majd hagyd kihűlni.

7. Az így elkészült szilvapépet öntsd rá a kekszes alapra.

8. A tejszínt verd fel, majd kend rá a szilvás rétegre.

9. Tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy jól megdermedjen.

Élvezd az ízeket!

A sütés nélküli szilvás süti készítése pofonegyszerű, és garantáltan mindenkit elbűvöl az ízeivel. Bátran készítsd el ezt a finom desszertet akár hétköznapokon is, és kényeztesd vele a családodat vagy vendégeidet.

Variációk és további ötletek

A sütés nélküli szilvás süti receptje könnyen testreszabható más gyümölcsökkel vagy extra összetevőkkel. Néhány ötlet a változatossághoz:

Gyümölcs Extra összetevő
Körték Méz és dió
Almák Fahéj és mandula
Málna Fejezetten kókuszreszelékkel

Gyakran Ismételt Kérdések

  • Hogyan lehet tárolni a sütés nélküli szilvás sütit?
  • A legjobb, ha hűtőszekrényben tárolod, lefedve. Így akár 2-3 napig frissen marad.

  • Lehet-e előre elkészíteni?
  • Igen, előző nap is elkészítheted. A hűtőben tárolva még finomabb lesz az íze.

  • Mit tehetek, ha nincs vaníliás cukrom?
  • Használhatsz helyette vaníliakivonatot vagy vaníliás pudingport.

Szerző képe

Dorottya

Szólj hozzá!