sütés nélküli mézes krémes

A sütés nélküli mézes krémes olyan desszert, amely gyorsan elkészíthető és igazán ízletes. Ennek az édességnek az elkészítése során nem kell sütőt használni, így ideális választás lehet olyan helyzetekben, amikor nincs idő vagy lehetőség a hagyományos sütésre.

Mézes krémes recept

Az alábbiakban egy egyszerű és finom mézes krémes receptet mutatunk be, amely garantáltan elvarázsolja az ízek kedvelőit.

Hozzávalók:

  • 50 dkg habtejszín
  • 15 dkg méz
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg darált keksz
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg apróra vágott aszalt gyümölcsök (pl. sárgabarack, szilva)

Elkészítés:

A vajat és a mézet egy lábosban összemelegítjük, majd hozzáadjuk a darált kekszet, a mazsolát, a diót és az apróra vágott aszalt gyümölcsöket. Jól összekeverjük, majd egy kisebb tepsibe vagy formába nyomkodjuk. Betakarjuk és hűtőszekrényben legalább 1-2 órát pihentetjük.

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt kekszes alapra kenjük. A tetejét díszíthetjük még mézzel vagy dióval, majd hűtőszekrényben legalább 4 órát hűtjük.

Összegzés

A sütés nélküli mézes krémes egy könnyen elkészíthető és rendkívül ízletes desszert, amely ideális választás lehet sütni valami különlegeset, de nincs időnk vagy lehetőségünk a hagyományos sütésre. Próbálja ki ezt a receptet, és garantáltan elnyeri a család és a barátok tetszését!

Alternatív hűtési módok

A sütés nélküli mézes krémes elkészítéséhez nem csak hűtőszekrényt használhatunk. Vannak alternatív módszerek is, amelyek segítségével gyorsabban vagy akár másképp is hűthetjük ezt az ínycsiklandó desszertet.

Mód Leírás
Fagyasztó A hűtési idő csökkentése érdekében a kész mézes krémeseket be lehet tenni a fagyasztóba is. Így rövidebb idő alatt kész lesz a desszert, és még intenzívebb ízeket is kaphatunk.
Ha éppen nincs elég hely a hűtőben vagy a fagyasztóban, akkor a hó is kiváló alternatíva lehet. Egy hóval teli tálcán könnyedén lehűthetjük a desszertet, így rövid idő alatt fogyaszthatóvá válik.

Gluténmentes variációk

Azok számára, akik gluténmentes étrendet követnek, néhány egyszerű módosítással könnyen elkészíthető a sütés nélküli mézes krémes gluténmentes változata. Íme néhány alternatív ötlet:

  • Gluténmentes keksz használata
  • Gluténmentes gabonapehely hozzáadása
  • Gluténmentes sütemény morzsa alkalmazása

Ezekkel az egyszerű változtatásokkal mindenki számára elérhetővé válik ez a finom desszert, akiknek gluténmentes étrendre van szükségük.

Szerző képe

CarlJr

Szólj hozzá!