A túrós sajttorta sütés nélkül egy fantasztikus desszert lehetőség, amely könnyen elkészíthető, és garantáltan elvarázsol mindenkit az ízével. Ha szereted a túrót és a sajttortát, de nincs kedved hosszú órákat tölteni a sütő előtt, akkor ez a recept neked való!
Ínycsiklandozó recept
Az alábbiakban bemutatott recepttel egy selymes, krémes és gazdag ízű túrós sajttortát készíthetsz, ami sütés nélkül is tökéletes lesz.
Hozzávalók:
- 500g túró
- 250g krémsajt
- 150g porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 200ml tejszín
- 10g zselatin
- 50g vaj
- Keksz alap (pl. kekszmorzsa)
- Gyümölcsök a díszítéshez
Elkészítés:
- Első lépésként készítsd elő az alapokat. Darálj össze kekszet, majd keverd össze a vajjal. Nyomd az aljába a tortaformának, és tedd hűtőbe pihenni.
- A zselatint áztasd be hideg vízbe.
- Egy nagy tálban dolgozd össze a túrót, krémsajtot, porcukrot, vaníliát, citromhéjat és citromlevet. Keverd simára a masszát.
- A tejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a túrós masszába.
- A beáztatott zselatint olvaszd fel alacsony lángon, majd keverd hozzá a krémes töltelékhez.
- Öntsd a krémet a tortaformába, majd hagyd legalább 4-6 órán át hűtőben dermedni.
- Díszítsd friss gyümölcsökkel vagy gyümölcsszósszal.
Tipp:
Ha szeretnéd kicsit feldobni a túrós sajttortát, próbálj ki különböző gyümölcsöket a tetejére, vagy keverj hozzá különleges ízesítőket, mint például menta vagy málna.
Végszó
A túrós sajttorta sütés nélkül egy könnyen elkészíthető, mégis kifinomult desszert, amely garantáltan elvarázsol mindenkit az ízével. Bátran készítsd el otthon, és élvezd a krémes, selymes ízeket!
További variációk
Ha szeretnéd kicsit változatosabbá tenni a túrós sajttorta receptjét, néhány extra ötlettel elláthatod.
Variáció | Ötlet |
---|---|
Gyümölcsös | Adj hozzá különböző friss vagy befőtt gyümölcsöket a töltelékhez vagy a tetejére. |
Csokoládés | Keverj hozzá olvasztott csokoládét a túrós krémhez, vagy szórd meg csokoládédarabokkal a tetejét. |
Mákos | Adj hozzá őrölt mákot a keksz alaphoz vagy a krémhez a különleges ízért. |
Gyakran Ismételt Kérdések
- Lehet-e készíteni gluténmentes változatban?
- Igen, használj gluténmentes kekszet az alaphoz, és ellenőrizd a többi hozzávaló gluténmentességét.
- Mennyi ideig tárolható a hűtőben?
- A legjobb minőségért egy héten belül fogyaszd el, de akár 3-4 napig is frissen marad a hűtőben.
- Tudom előre elkészíteni?
- Igen, előre elkészítheted, és hűtőben tárolva akár egy napig is jól megőrzi az ízét és állagát.