Almás krémes sütés nélkül

Az almás krémes egy igazi klasszikus desszert, amelynek íze és illata mindenkit elbűvöl. Azonban lehet, hogy néha nincs kedvünk vagy lehetőségünk sütögetni, mégis vágyunk az almás krémes mennyei ízére. Szerencsére van megoldás arra, hogy ezt az ínycsiklandó desszertet sütés nélkül is elkészítsük, és ugyanolyan ízélményben részesüljünk, mint a hagyományos változat esetén.

Hagyományos almás krémes

A hagyományos almás krémes készítésekor az almás réteg frissen sütött, roppanós tésztával van borítva, a krém pedig sűrű és lágy, amely tökéletesen kiegészíti az almák édeskés savanykás ízét. Ez a desszert gyakran tölti be a családi összejövetelek és ünnepi alkalmak főszerepét.

Almás krémes sütés nélkül

Az almás krémes sütés nélkül elkészítése nemcsak gyors és egyszerű, de ugyanolyan ízletes eredményt nyújt, mint a hagyományos változat. A következőkben megosztunk egy fantasztikus receptet, amelynek segítségével könnyedén elkészítheted ezt az ínycsiklandó desszertet otthon, akár sütő nélkül is.

Almás krémes sütés nélkül recept

Az almás krémes sütés nélkül elkészítéséhez a következő hozzávalókat fogjuk felhasználni:

  • 20 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg vaj
  • 5 db alma
  • 1 citrom leve
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag zselatinfix

Elkészítés:

  1. Mielőtt nekilátnánk az almás krémes összeállításának, először készítsük el a krémet. Ehhez verjük fel a habtejszínt a vaníliás cukorral és a porcukorral együtt, majd tegyük félre.
  2. Ezután meghámozzuk és felkockázzuk az almákat, majd facsarjuk rájuk a citromlevet, hogy ne barnuljanak meg.
  3. Az összeállításhoz egy tálba morzsoljuk bele a kekszet, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, és alaposan keverjük össze.
  4. Egy tál alját béleljük ki az előkészített kekszmasszával.
  5. Rétegezzük rá az előkészített almákat.
  6. Végül simítsuk rá a habtejszínes krémet, és tegyük hűtőszekrénybe legalább 2-3 órára, hogy jól összeálljon az íz.
  7. Az almás krémes sütés nélkül elkészítése után már csak ki kell vennünk a hűtőből, és kínálhatjuk is az ínycsiklandó desszertet családunknak és vendégeinknek.

Élvezd az almás krémes sütés nélkül változatát!

Most, hogy megismerted ezt a fantasztikus receptet, már semmi sem állhat az útjába annak, hogy élvezd az almás krémes sütés nélkül változatát. Készítsd el otthon, és garantáltan mindenkit lenyűgözöl majd ezzel az ízletes és könnyen elkészíthető desszerttel!

Almás krémes sütés nélkül változatai

Az almás krémes sütés nélkül receptje sokféleképpen variálható, hogy még izgalmasabbá tegyük az ízeket. Néhány ötlet a változatosság kedvéért:

Variáció Összetevők
Diós-almas krémes Az alaprecepthez adjunk hozzá egy csésze darált diót a kekszmorzsolékokhoz. Ez extra textúrát és ízt ad az almás krémhez.
Karamellás almás krémes Tegyünk egy réteg karamellás mártást az almás réteg és a krém közé. Ez fokozza az édességet és a karamell ízét.
Fahéjas almás krémes A krémben és az almás rétegben is adjunk hozzá fahéjat, hogy még aromásabbá tegyük a desszertet.

Gyakran Ismételt Kérdések az almás krémes sütés nélkül kapcsán

  • Lehet-e előre elkészíteni az almás krémes sütés nélkül változatát?
  • Változtathatók-e az összetevők az ízlésünk szerint?
  • Mennyi ideig áll el az elkészített desszert?
Szerző képe

Gergo

Szólj hozzá!