Babapiskótás süti sütés nélkül

A babapiskótás süti egy klasszikus desszert, ami sokak kedvence. Azonban sokszor előfordul, hogy nincs kedvünk vagy lehetőségünk sütni, de mégis szeretnénk valami finomat készíteni. Ebben az esetben ideális választás lehet egy olyan recept, amihez nem szükséges sütő használata. Így könnyedén elkészíthetjük a babapiskótás sütit sütés nélkül, így bárki könnyedén készítheti el otthon.

Hozzávalók

A babapiskótás süti sütés nélkül elkészítéséhez szükség lesz a következő alapanyagokra:

  • 1 csomag babapiskóta
  • 250 g mascarpone vagy krémsajt
  • 200 ml tejszín
  • 50 g porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 dl erős feketekávé
  • 1 teáskanál vanília kivonat vagy vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Elkészítés

A babapiskótás süti sütés nélkül elkészítése rendkívül egyszerű és gyors.

1. Először készítsük el a kávét, majd hagyjuk kihűlni.

2. Egy tálban keverjük össze a mascarpone vagy krémsajt, a porcukor, a vanília kivonat és a csipet sót.

3. Egy másik tálban verjük fel a tejszínt kemény habbá.

4. Lassan keverjük hozzá a tejszínhabot a mascarpone keverékhez, óvatosan keverjük, hogy ne törjön össze a hab.

5. Egy kis tálban keverjük el a kakaóport és a kávét.

6. Egy tálba mártogassuk be gyorsan a babapiskótákat a kávéba, majd rendezzük egy rétegben az aljára.

7. Kanalazzunk rá egy réteg krémet, majd ismételjük meg a babapiskótával és a krémmel való rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak.

8. Az utolsó réteg legyen a krém.

9. Szórjuk meg a tetejét kakaóporral.

10. Tegyük hűtőbe legalább 4 órára, vagy akár egy éjszakára, hogy jól összeérjenek az ízek és megdermedjen a krém.

Tálalás

A babapiskótás sütit sütés nélkül hidegen, frissen tálaljuk. Vágjunk belőle szeleteket, és tálalhatjuk kakaóporral megszórva vagy friss gyümölcsökkel díszítve.

Összegzés

A babapiskótás süti sütés nélkül egy könnyen elkészíthető, mégis ízletes desszert lehet, ami bármilyen alkalmakra ideális választás lehet. Különleges ízvilága és egyszerű elkészítése miatt nagyszerű választás lehet, ha valami gyors és finom édességre vágyunk.

Diabetikus változat

Ha cukorbetegek vagyunk, de mégis szeretnénk élvezni a babapiskótás sütit, könnyen készíthetünk egy diabetikus változatot is.

Hozzávalók: Mennyiség:
Babapiskóta (cukormentes) 1 csomag
Mascarpone (cukormentes) 250 g
Tejszín (cukormentes) 200 ml
Eritritol (vagy más cukorhelyettesítő) 50 g
Kakaópor (cukormentes) 2 evőkanál
Feketekávé (cukormentes) 1 dl
Vanília kivonat vagy vaníliás cukor (cukormentes) 1 teáskanál
Csipet só 1 csipet

Az elkészítés lépései megegyeznek a hagyományos változatéval, azonban cukormentes összetevőket használunk.

Gyakran Ismételt Kérdések (FAQ)

  • Lehet-e elkészíteni a sütit gluténmentes változatban? Igen, lehetőség van gluténmentes babapiskótát használni a receptben.
  • Milyen gyümölcsökkel lehet még díszíteni a süteményt? A süti tökéletesen passzol friss eperrel, málnával vagy akár áfonyával is.
  • Meddig eltartható a süti hűtőben? A legjobb aznap elfogyasztani, azonban hűtőben tárolva akár 2-3 napig is frissen marad.
Szerző képe

Dorottya

Szólj hozzá!