Csokis mascarpone torta sütés nélkül

A csokis mascarpone torta egy olyan desszert, amely egyszerűen elkészíthető, és lenyűgöző ízélményt nyújt. A hagyományos tortákhoz képest előnye, hogy nem igényel sütést, így gyorsan és könnyedén elkészíthető, ideális választás lehet bármilyen alkalomra.

Hozzávalók

  • 200 g darált keksz
  • 100 g vaj
  • 250 g mascarpone sajt
  • 100 g porcukor
  • 200 g étcsokoládé
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 200 ml tejszín
  • Csokoládé reszelék vagy szórócukor a díszítéshez

Elkészítés

Az elkészítés során először is az alapot kell elkészíteni. Ehhez a darált kekszet összekeverjük a felolvasztott vajjal, majd egy tortaformába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük.

Közben a mascarpone sajtot és a porcukrot egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot.

Az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, majd hagyjuk kicsit hűlni. A hűlt csokoládét hozzáadjuk a mascarpone keverékhez, és alaposan összekeverjük.

A tejszínt felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mascarpone-keverékbe.

A kész krémet az előkészített keksz alapra simítjuk, majd legalább 4 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Tálaláskor csokoládé reszelékkel vagy szórócukorral díszíthetjük a tortát.

Összefoglalás

A csokis mascarpone torta sütés nélkül egy könnyen elkészíthető, de mégis luxus ízű desszert, amely garantáltan lenyűgözi azokat, akik megkóstolják. Ideális választás lehet bármilyen ünnepi alkalomra vagy akár egy egyszerű hétköznapi desszertnek is.

További Variációk

A csokis mascarpone torta sütés nélkül receptjét számos módon variálhatjuk, hogy még izgalmasabbá tegyük az ízeket. Például hozzáadhatunk a krémhez reszelt narancshéjat vagy egy kis rumot a karakteres íz érdekében.

Variáció Hozzávaló
Narancsos Reszelt narancshéj a krémhez
Rumos 1 evőkanál rum a krémhez

Gyakran Ismételt Kérdések

  • Hogyan tároljam a tortát?
  • A tortát hűtőszekrényben tároljuk, és legjobb frissen felszolgálni. Fedjük le, hogy ne szívja magába más ételek szagát.

  • Lehet előre elkészíteni?
  • Igen, előző nap is elkészíthetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Fontos, hogy hűtőben tároljuk.

Szerző képe

Dorottya

Szólj hozzá!