A fehércsokis mascarpone torta sütés nélkül egy igazi ínyencség, ami könnyen elkészíthető otthon is. Ezt a finomságot bárki könnyedén meg tudja sütni, anélkül hogy bekapcsolná a sütőt. Ideális választás lehet bármilyen ünnepi alkalomra vagy csak egy egyszerű hétköznapi desszertként is.
Recept
A fehércsokis mascarpone torta elkészítése egyszerű és gyors. Nincs szükség semmilyen speciális sütőre vagy hosszú sütési időre. Csak néhány egyszerű összetevőre és egy kis időre van szükség.
Hozzávalók:
- 200 g fehér csokoládé
- 250 g mascarpone sajt
- 250 ml tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 25 g vaj
- 10 g zselatin
- 2 evőkanál forró víz
- keksz vagy piskóta a torta alaphoz
Elkészítés:
1. Először is, olvasszuk fel a fehér csokoládét vízgőz felett, majd hagyjuk kicsit hűlni.
2. A zselatint áztassuk be a forró vízbe, majd hagyjuk felforrni, és keverjük simára.
3. Egy másik tálban keverjük össze a mascarpone sajtot a porcukorral és a vanília kivonattal.
4. Adjuk hozzá a felolvasztott fehér csokoládét a mascarpone keverékhez, majd addig keverjük, amíg egyenletes nem lesz.
5. A tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a mascarpone keverékhez.
6. Végül adjuk hozzá a feloldott zselatint és a vajat, majd alaposan keverjük össze.
7. Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzünk az aljára kekszet vagy piskótát.
8. Öntsük a mascarpone keveréket a formába, majd tegyük hűtőbe legalább 4 órára, vagy amíg teljesen meg nem dermed.
9. Amikor készen áll, vegyük ki a hűtőből, díszítsük kedvünkre, és már fogyaszthatjuk is!
Tálalás
A fehércsokis mascarpone tortát tálalhatjuk friss gyümölcsökkel, csokoládé morzsával vagy akár egy kis tejszínhabbal is.
Összegzés
A fehércsokis mascarpone torta sütés nélkül egy könnyen elkészíthető, de mégis elegáns desszert, amely garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat. Próbálja ki ezt a receptet otthon, és győződjön meg róla, hogy milyen egyszerű és finom lehet!
Tipp a Tálaláshoz
Amellett, hogy friss gyümölcsökkel vagy csokoládé morzsával tálaljuk a fehércsokis mascarpone tortát, egy másik izgalmas lehetőség lehet a tejszínhab használata. Azonban nem árt néhány tippet megfogadni annak érdekében, hogy tökéletes habot kapjunk.
Tipp | Leírás |
---|---|
Hűtött eszközök | Mielőtt a tejszínt felverjük, tegyük hűtőbe a tálalóedényeket, a habverőt és még a tejszínt is. A hideg felszerelések segítenek abban, hogy a tejszínhab stabilabb és könnyebben verhető legyen. |
Fagyasztott tálalás | Ha valóban különlegessé akarjuk tenni a tálalást, akkor tegyük a fehércsokis mascarpone tortát néhány percre a fagyasztóba mielőtt tálalnánk. Így még krémesebb és hűsítőbb lesz a desszert. |
Friss díszítés | Mielőtt tálalnánk, friss gyümölcsökkel vagy csokoládé morzsával szórjuk meg a tortát. A friss díszítés nemcsak szép megjelenést kölcsönöz, hanem friss ízeket is ad a desszertnek. |
Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)
- Hogyan tároljam a fehércsokis mascarpone tortát?
- Hogyan tudom meggyorsítani a hűtési folyamatot?
- Melyik a legjobb módszer a tejszínhab elkészítésére?
- Milyen egyéb díszítési lehetőségek vannak a torta számára?