A kekszes madártej szelet egy egyszerű, ámde különleges desszert, melyet sütés nélkül is könnyedén elkészíthetünk. Ez a finom édesség tökéletes választás lehet bármilyen ünnepi alkalomra vagy csak egy egyszerű hétköznapi desszertként is. Ha szereted a madártejet és a kekszet, akkor ez a recept garantáltan el fog nyerni téged és családod ízlését.
A kekszes madártej szelet elkészítése
Az elkészítése rendkívül egyszerű és gyors, nem igényel sütést, így akár gyerekekkel is könnyedén elkészíthető.
Először is, gyűjtsd össze az alábbi hozzávalókat:
- 1 csomag háztartási keksz
- 5 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl tejszín
Ezek után következzék az elkészítés:
- Először készítsük el a vaníliás pudingot a csomagoláson lévő utasításoknak megfelelően, majd hagyjuk kihűlni.
- A tejszínt verjük fel kemény habbá egy tálban.
- A kihűlt pudinghoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd óvatosan keverjük össze a felvert tejszínnel.
- Egy tálba rétegezzük a kekszet és a krémet, úgy hogy a tetején egy vékony réteg krém maradjon.
- Ismételjük meg a folyamatot, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó réteg legyen a krém.
- Takarjuk le a táltál alufóliával vagy frisshúsvéti fóliával és hagyjuk egy éjszakát a hűtőben pihenni, hogy összeérjenek az ízek és a kekszek megpuhuljanak.
- Miután kivettük a hűtőből, díszíthetjük a tetejét keksz morzsával vagy kakaóporral.
- Végül szeleteljük fel és tálaljuk.
Élvezd az ízeket
Érezd magad kisütés nélkül is, mintha egy csokorra repültél volna egy falatnyi süteménybe, melyben a kekszes madártej szelet minden egyes falatja egy kis boldogságot hoz az életedbe. Próbáld ki ezt a könnyű és finom desszertet, és garantáljuk, hogy nem fogsz csalódni!
>