kekszes madártej szelet sütés nélkül

A kekszes madártej szelet egy egyszerű, ámde különleges desszert, melyet sütés nélkül is könnyedén elkészíthetünk. Ez a finom édesség tökéletes választás lehet bármilyen ünnepi alkalomra vagy csak egy egyszerű hétköznapi desszertként is. Ha szereted a madártejet és a kekszet, akkor ez a recept garantáltan el fog nyerni téged és családod ízlését.

A kekszes madártej szelet elkészítése

Az elkészítése rendkívül egyszerű és gyors, nem igényel sütést, így akár gyerekekkel is könnyedén elkészíthető.

Először is, gyűjtsd össze az alábbi hozzávalókat:

  • 1 csomag háztartási keksz
  • 5 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejszín

Ezek után következzék az elkészítés:

  1. Először készítsük el a vaníliás pudingot a csomagoláson lévő utasításoknak megfelelően, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A tejszínt verjük fel kemény habbá egy tálban.
  3. A kihűlt pudinghoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd óvatosan keverjük össze a felvert tejszínnel.
  4. Egy tálba rétegezzük a kekszet és a krémet, úgy hogy a tetején egy vékony réteg krém maradjon.
  5. Is­mét­el­jük meg a folyamatot, amíg a hozzávalók el nem fogy­nak. Az utolsó réteg legyen a krém.
  6. Takarjuk le a tál­tál alufó­liá­val vagy friss­hús­vé­ti fóliá­val és hagyjuk egy éjszakát a hűtőben pihenni, hogy összeérjenek az ízek és a kekszek megpuhuljanak.
  7. Miután kivettük a hűtőből, díszíthetjük a tetejét keksz morzsával vagy kakaóporral.
  8. Végül szeleteljük fel és tálaljuk.

Élvezd az ízeket

Érezd magad kisütés nélkül is, mintha egy csokorra repültél volna egy falatnyi süteménybe, melyben a kekszes madártej szelet minden egyes falatja egy kis boldogságot hoz az életedbe. Próbáld ki ezt a könnyű és finom desszertet, és garantáljuk, hogy nem fogsz csalódni!

>

Téma Új információk Alkalmi változat A kekszes madártej szeletet tovább variálhatod az évszaknak megfelelően. Például nyáron friss gyümölcsökkel, mint eper vagy sárgabarack, télen pedig pirított dióval vagy mandulával is gazdagíthatod. Egészségesebb alternatíva Ha szeretnéd egészségesebbé tenni ezt a desszertet, készítheted alacsonyabb kalóriatartalmú változatban is. Cserélheted a hagyományos tejet mandula- vagy rizstejre, valamint a cukrot édesítővel helyettesítheted.
Szerző képe

Dorottya

Szólj hozzá!