Málnás mascarpone torta sütés nélkül

Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan készítheted el a mennyei málnás mascarpone tortát sütés nélkül, egy egyszerű és gyors desszert, ami garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat.

Összetevők:

  • 200 g darált keksz (pl. háztartási keksz vagy babapiskóta)
  • 100 g olvasztott vaj
  • 400 g mascarpone sajt
  • 200 ml habtejszín
  • 100 g porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat vagy vaníliás cukor
  • Friss málna a díszítéshez

Elkészítés:

1. Először készítsd elő a torta alapját. Egy tálban keverd össze a darált kekszet az olvasztott vajjal, majd nyomd bele egy sütőpapírral bélelt tortaformába, és egyengesd el az alján.

2. A mascarpone sajtot és a porcukrot egy másik tálban keverd össze, majd add hozzá a vanília kivonatot vagy vaníliás cukrot.

3. Egy másik tálban verd fel a habtejszínt kemény habbá, majd óvatosan forgasd össze a mascarpone krémmel.

4. Az elkészült krémet öntsd a tortaalapra, és simítsd el a tetejét egyenletesen.

5. Hagyd a tortát legalább 4 órán át hűtőszekrényben pihenni, hogy teljesen megdermedjen.

6. Miután a torta megdermedt, vedd ki a formából, és díszítsd friss málnával a tetejét.

Tippek és trükkök:

– Ha szeretnéd még gazdagabbá tenni az ízeket, adj hozzá egy kis citromhéjat a mascarpone krémhez.

– Ha nincs málna, más friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcs is tökéletesen illik a tortához.

– Próbáld ki más kekszekkel vagy piskótákkal is az alapot, hogy változatossá tegye az ízeket.

Összegzés:

A málnás mascarpone torta sütés nélkül igazi csemege, amely gyorsan és könnyedén elkészíthető, és garantáltan mindenki kedvence lesz. Kísérletezz bátran az ízekkel, és élvezd ezt az ínycsiklandó desszertet!

Gluténmentes változat

Ha gluténmentes étrendet követsz, könnyedén elkészítheted ezt a málnás mascarpone tortát gluténmentes alapanyagokból is. Helyettesítsd a darált kekszet például gluténmentes keksszel vagy mandulaliszttel, és garantáltan ugyanolyan ízletes lesz az eredmény!

Összetevők: Mennyiség:
Gluténmentes keksz vagy mandulaliszt 200 g
Olvasztott vaj 100 g
Mascarpone sajt 400 g
Habtejszín 200 ml
Porcukor 100 g
Vanília kivonat vagy vaníliás cukor 1 teáskanál
Friss málna a díszítéshez

Gyakran Ismételt Kérdések:

Mennyi ideig kell hűteni a tortát?

A tortának legalább 4 órán át kell hűlnie a hűtőszekrényben, hogy megdermedjen és jól szeletelhető legyen.

Lehet mást használni a málna helyett?

Igen, más friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcs is tökéletesen alkalmas a torta díszítésére és ízesítésére.

Hogyan tároljam a tortát?

A tortát lefedve, hűtőszekrényben tárolva tarthatod frissen. Ajánlott 2-3 napig elfogyasztani, hogy az ízek ne veszítsenek frissességükből.

Szerző képe

Dorottya

Szólj hozzá!