A málnás sajttorta sütés nélkül egy isteni desszert, melyet könnyedén elkészíthetünk otthon anélkül, hogy használnánk a sütőt. Ez a friss, gyümölcsös és krémes finomság garantáltan lenyűgözi vendégeinket.
Málnás Sajttorta – Egy Téli Kényeztetés
A málnás sajttorta sütés nélkül tökéletes választás a hidegebb hónapokban, amikor talán kevésbé vágyunk arra, hogy a sütő mellett álljunk. Ez a recept egy egyszerű, mégis elképesztően finom desszert, melynek elkészítése gyors és egyszerű.
Recept
Az alábbiakban megtalálható az a recept, mely alapján könnyedén elkészíthető ez a mennyei málnás sajttorta.
- 200 g darált keksz (pl. keksz morzsák)
- 100 g vaj (olvasztott)
- 500 g krémsajt (szobahőmérsékletű)
- 100 g porcukor
- 1 tk vanília kivonat
- 250 ml tejszín (habbá verve)
- 200 g friss málna (és plusz a díszítéshez)
- 2 evőkanál zselatinpor
Elkészítés
A darált kekszet és az olvasztott vajat összekeverjük, majd egy tortaformába nyomkodjuk és hűtőszekrénybe tesszük.
A krémsajtot, porcukrot és vanília kivonatot egy tálban alaposan összekeverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a krémsajtos keverékbe.
A málnát pürésítjük, majd egy szitán átpasszírozzuk, hogy eltávolítsuk a magokat.
A zselatint két evőkanál hideg vízbe áztatjuk, majd felmelegítjük és hozzáadjuk a málnapüréhez.
A málnapürét óvatosan beleforgatjuk a krémsajtos keverékbe, majd az egészet ráöntjük a kekszes alapra.
A tortát legalább 4 órára, de inkább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy teljesen megdermedjen.
Díszítésként friss málnával és esetleges tejszínhabbal tálaljuk.
Málnás Sajttorta – Egyszerű, Mégis Gyönyörű
Az elkészítése nem igényel különleges szakács tudást vagy drága hozzávalókat. A friss málna pedig nem csak kiváló ízt és textúrát ad a tortának, de gyönyörű színeivel is elkápráztatja a vendégeket.
Összegzés
A málnás sajttorta sütés nélkül remek választás, ha valami könnyű, friss és ízletes desszertet szeretnénk készíteni. A recept egyszerű, mégis hatásos, és garantáltan mindenki számára örömet fog okozni.
Frissítő Nyári Variációk
A málnás sajttorta receptjét könnyedén variálhatjuk az évszaknak megfelelően, hogy még izgalmasabbá tegyük ezt az már önmagában is csodás desszertet.
Variáció | Hozzávaló |
---|---|
Mangós változat | Friss mangópüré |
Epres változat | Friss eper |
Áfonyás változat | Friss áfonya |
Gyakran Ismételt Kérdések
- Van-e helyettesítője a zselatinporral szemben?
- Igen, azt mondhatnánk, hogy agar-agar jelenthet alternatívát a zselatinporra. Ugyanazt a zselésítő hatást éri el, így ha valaki vegetáriánus vagy zselatint nem fogyaszt, akkor ez lehet a megfelelő választás.
- Mennyi ideig áll el a hűtőszekrényben a torta?
- Az optimális íz és állag érdekében legalább 4 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőben hagyjuk a tortát, hogy teljesen megdermedjen és összeérjenek az ízek.