málnás sajttorta sütés nélkül

A málnás sajttorta sütés nélkül egy isteni desszert, melyet könnyedén elkészíthetünk otthon anélkül, hogy használnánk a sütőt. Ez a friss, gyümölcsös és krémes finomság garantáltan lenyűgözi vendégeinket.

Málnás Sajttorta – Egy Téli Kényeztetés

A málnás sajttorta sütés nélkül tökéletes választás a hidegebb hónapokban, amikor talán kevésbé vágyunk arra, hogy a sütő mellett álljunk. Ez a recept egy egyszerű, mégis elképesztően finom desszert, melynek elkészítése gyors és egyszerű.

Recept

Az alábbiakban megtalálható az a recept, mely alapján könnyedén elkészíthető ez a mennyei málnás sajttorta.

  • 200 g darált keksz (pl. keksz morzsák)
  • 100 g vaj (olvasztott)
  • 500 g krémsajt (szobahőmérsékletű)
  • 100 g porcukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 250 ml tejszín (habbá verve)
  • 200 g friss málna (és plusz a díszítéshez)
  • 2 evőkanál zselatinpor

Elkészítés

A darált kekszet és az olvasztott vajat összekeverjük, majd egy tortaformába nyomkodjuk és hűtőszekrénybe tesszük.

A krémsajtot, porcukrot és vanília kivonatot egy tálban alaposan összekeverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a krémsajtos keverékbe.

A málnát pürésítjük, majd egy szitán átpasszírozzuk, hogy eltávolítsuk a magokat.

A zselatint két evőkanál hideg vízbe áztatjuk, majd felmelegítjük és hozzáadjuk a málnapüréhez.

A málnapürét óvatosan beleforgatjuk a krémsajtos keverékbe, majd az egészet ráöntjük a kekszes alapra.

A tortát legalább 4 órára, de inkább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy teljesen megdermedjen.

Díszítésként friss málnával és esetleges tejszínhabbal tálaljuk.

Málnás Sajttorta – Egyszerű, Mégis Gyönyörű

Az elkészítése nem igényel különleges szakács tudást vagy drága hozzávalókat. A friss málna pedig nem csak kiváló ízt és textúrát ad a tortának, de gyönyörű színeivel is elkápráztatja a vendégeket.

Összegzés

A málnás sajttorta sütés nélkül remek választás, ha valami könnyű, friss és ízletes desszertet szeretnénk készíteni. A recept egyszerű, mégis hatásos, és garantáltan mindenki számára örömet fog okozni.

Frissítő Nyári Variációk

A málnás sajttorta receptjét könnyedén variálhatjuk az évszaknak megfelelően, hogy még izgalmasabbá tegyük ezt az már önmagában is csodás desszertet.

Variáció Hozzávaló
Mangós változat Friss mangópüré
Epres változat Friss eper
Áfonyás változat Friss áfonya

Gyakran Ismételt Kérdések

  • Van-e helyettesítője a zselatinporral szemben?
  • Igen, azt mondhatnánk, hogy agar-agar jelenthet alternatívát a zselatinporra. Ugyanazt a zselésítő hatást éri el, így ha valaki vegetáriánus vagy zselatint nem fogyaszt, akkor ez lehet a megfelelő választás.
  • Mennyi ideig áll el a hűtőszekrényben a torta?
  • Az optimális íz és állag érdekében legalább 4 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőben hagyjuk a tortát, hogy teljesen megdermedjen és összeérjenek az ízek.
Szerző képe

Dorottya

Szólj hozzá!