A mascarponés csokitorta sütés nélkül egy különleges desszert, amely egyszerűen elkészíthető, és garantáltan elvarázsolja azokat, akik szeretik a krémes és csokoládés ízeket egyben. Ez a recept ideális választás olyan helyzetekben, amikor nincs lehetőségünk sütésre, de mégis valami különlegesre vágyunk. A mascarponé krémes textúrája és a csokoládé ízének intenzitása együttesen alkotják ezt az ínycsiklandó desszertet.
Hozzávalók:
- 250g mascarpone sajt
- 200g darált keksz (pl. keksz morzsa vagy zabpehely)
- 100g olvasztott vaj
- 150g étcsokoládé
- 2 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 csipet só
- Díszítéshez választhatunk például epret, málnát vagy csokoládéforgácsot.
Elkészítés:
Először is, készítsük elő az alapot a tortának. Ehhez keverjük össze a darált kekszet vagy zabpelyhet az olvasztott vajjal, majd nyomkodjuk bele egy tortaformába vagy poharakba, hogy szilárd alapot kapjunk.
Következő lépésként készítsük el a csokoládés krémet. Olvasszuk fel a csokoládét vízgőz fölött, majd hagyjuk kihűlni egy kicsit. A mascarpone sajtot keverjük össze a porcukorral, vanília kivonattal és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felolvasztott csokoládét, és keverjük össze alaposan.
Ezután öntsük a mascarponés csokoládés krémet az előkészített tortaalapra, majd tegyük hűtőbe legalább néhány órára, hogy megdermedjen és összeérjen az ízek.
Végül díszítsük a tortát friss gyümölcsökkel vagy csokoládéforgáccsal, és már tálalhatjuk is.
Tipp:
Ha szeretnénk extra ízélményt adni a mascarponés csokitortánknak, keverhetünk a krémbe egy kevés rumot vagy kávét is.
Konklúzió:
A mascarponés csokitorta sütés nélkül egy könnyen elkészíthető, de mégis luxusnak tűnő desszert, amely ideális választás lehet bármilyen alkalomra. Különleges ízvilága garantáltan elvarázsolja azokat, akik szeretik a krémes és csokoládés édességeket. Próbálja ki ezt az egyszerű receptet, és garantáltan sikert arat!
Alkalmazható változatok
A mascarponés csokitorta receptjét könnyedén variálhatjuk az ízlésünk szerint. Például készíthetünk belőle gluténmentes változatot is, ha zabkekszet vagy gluténmentes kekszet használunk az alap elkészítéséhez.
Egy másik lehetőség, hogy a csokoládés krémhez hozzáadunk egy kevés kávét vagy rumot, így még gazdagabb ízvilágot kapunk.
Változat | Összetevők |
---|---|
Gluténmentes | 200g gluténmentes keksz morzsa |
Kávés-rumos ízesítés | 1 evőkanál kávé vagy rum a krémhez |
Gyakran Ismételt Kérdések
- Hogyan tudom elkészíteni a tortaalapot gluténmentes változatban?
- Milyen mértékben ajánlott hozzáadni a kávét vagy rumot a krémhez?