Pudingos gyümölcstorta sütés nélkül

A pudingos gyümölcstorta sütés nélkül egy könnyű és finom desszert, amely ideális választás lehet bármilyen alkalomra. Egyedi ízvilága és könnyű elkészítése miatt sokak kedvence lehet.

Hozzávalók

A pudingos gyümölcstorta elkészítéséhez szükséged lesz a következő hozzávalókra:

  • 2 csomag vaníliapudingpor
  • 1 liter tej
  • 20 dkg keksz (pl. háztartási, babapiskóta)
  • 25 dkg vegyes gyümölcs (pl. eper, málna, szeder)
  • 1 csomag zselatinfix
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 dl víz

Elkészítés

Először készítsd el a vaníliapudingot a csomagoláson található utasítások szerint. Hagyd kihűlni.

Eközben daráljuk vagy törjük apróra a kekszet.

Ha a puding kihűlt, keverjük össze a darált keksszel.

Öntsük a kekszes-pudingos masszát egy kerek tortaformába és nyomkodjuk egyenletesen a forma aljára és oldalára.

Vágjuk fel a gyümölcsöket és rendezzük el a tortaalapon.

Most készítsük el a zselatint az utasításoknak megfelelően.

Öntsük a zselatint a gyümölcsök fölé, majd tegyük hűtőbe pár órára, amíg megszilárdul.

Tálalás

A pudingos gyümölcstortát tálalás előtt óvatosan vegyük ki a formából, majd szeleteljük fel és kínáljuk friss gyümölcsökkel díszítve.

Variációk

Ez a recept számos módon variálható. Próbáld ki más pudingízekkel vagy vegyes gyümölcsökkel, hogy még változatosabbá tegye ezt a finom desszertet.

Gyakran Ismételt Kérdések

1. Hogyan lehet változtatni a torta ízét?

Az ízek variálásához kísérletezz más pudingízekkel és különböző gyümölcsökkel. Például készíthetsz csokoládés vagy málnás pudinggal, és használhatsz más bogyós vagy trópusi gyümölcsöket.

2. Hogy lehet elkészíteni a tortát gluténmentesen?

Gluténmentes változatban használj gluténmentes kekszet és ellenőrizd a pudingpor összetevőit is, hogy ne tartalmazzon glutént.

3. Mennyi ideig kell a tortát hűteni?

Általában pár óra hűtés elegendő ahhoz, hogy a zselatin megszilárduljon és a torta jól formázható legyen. Azonban ha van rá lehetőség, hagyhatod akár egy éjszakán át is a hűtőben.

Kérdés Válasz
Hogyan lehet változtatni a torta ízét? Az ízek variálásához kísérletezz más pudingízekkel és különböző gyümölcsökkel. Például készíthetsz csokoládés vagy málnás pudinggal, és használhatsz más bogyós vagy trópusi gyümölcsöket.
Hogy lehet elkészíteni a tortát gluténmentesen? Gluténmentes változatban használj gluténmentes kekszet és ellenőrizd a pudingpor összetevőit is, hogy ne tartalmazzon glutént.
Mennyi ideig kell a tortát hűteni? Általában pár óra hűtés elegendő ahhoz, hogy a zselatin megszilárduljon és a torta jól formázható legyen. Azonban ha van rá lehetőség, hagyhatod akár egy éjszakán át is a hűtőben.
Szerző képe

Dorottya

Szólj hozzá!