Steak burgonya főzés nélkül

A steak burgonya elkészítése nélkül egy könnyű és gyorsan összeállítható étel, amely ideális lehet egy rohanós hétköznapon vagy akár egy váratlan vendég érkezésekor. Ez a recept lehetőséget nyújt arra, hogy élvezd a steak és a burgonya ízét anélkül, hogy hosszú időt töltenél a konyhában.

Hogyan készítsünk steak burgonyát főzés nélkül?

A steak burgonya elkészítéséhez főzés nélkül szükséged lesz néhány alapvető hozzávalóra és egy kis időre. Íme a recept:

Hozzávalók:

  • Steak szeletek
  • Burgonya
  • Hagyma
  • Fokhagyma
  • Olívaolaj
  • Bors
  • Paprika
  • Friss petrezselyem

Elkészítés:

1. Először is mosd meg alaposan a burgonyát, majd vágd apró kockákra.

2. Hámozz meg egy hagymát és vágd fel apró darabokra.

3. A steak szeleteket fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal és paprikával.

4. Egy serpenyőben melegíts fel egy kevés olívaolajat közepes lángon.

5. Add hozzá a steak szeleteket és süsd mindkét oldalukat aranybarnára.

6. Amikor a steak szeletek már majdnem elkészültek, add hozzá a hagymát és a fokhagymát a serpenyőhöz, és pirítsd őket egy kicsit.

7. Adj hozzá a burgonyát a serpenyőhöz, és pirítsd tovább, amíg aranybarnára sült.

8. Ha minden összekeveredett és elkészült, tálald a steak burgonyát friss petrezselyemmel megszórva.

Végszó

A steak burgonya főzés nélkül egy gyors és ízletes fogás, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon, akár egy hirtelen jött vendég érkezésekor is. Használd ki a lehetőséget, hogy kipróbáld ezt az egyszerű receptet, és élvezd a steak és a burgonya ízét!

További fűszerezési ötletek

A steak burgonya receptjét könnyen testreszabhatod az ízlésed szerint a következő fűszerekkel és ízesítőkkel:

Fűszer/Ízesítő Ízjegyek
Rozmaring Friss és fenyős íz
Majoranna Meleg és enyhén fűszeres íz
Chili pehely Pikáns és fűszeres
Barbecue szósz Füstös és édes

Gyakran Ismételt Kérdések

  • Hogyan tároljuk a maradék steak burgonyát?
  • Mit lehet hozzáadni a steak burgonya mellé tálaláskor?
  • Lehet-e előre elkészíteni a steak burgonyát?
Szerző képe

Gergo

Szólj hozzá!