Túrós sajttorta sütés nélkül

A túrós sajttorta sütés nélkül egy fantasztikus desszert lehetőség, amely könnyen elkészíthető, és garantáltan elvarázsol mindenkit az ízével. Ha szereted a túrót és a sajttortát, de nincs kedved hosszú órákat tölteni a sütő előtt, akkor ez a recept neked való!

Ínycsiklandozó recept

Az alábbiakban bemutatott recepttel egy selymes, krémes és gazdag ízű túrós sajttortát készíthetsz, ami sütés nélkül is tökéletes lesz.

Hozzávalók:

  • 500g túró
  • 250g krémsajt
  • 150g porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 200ml tejszín
  • 10g zselatin
  • 50g vaj
  • Keksz alap (pl. kekszmorzsa)
  • Gyümölcsök a díszítéshez

Elkészítés:

  1. Első lépésként készítsd elő az alapokat. Darálj össze kekszet, majd keverd össze a vajjal. Nyomd az aljába a tortaformának, és tedd hűtőbe pihenni.
  2. A zselatint áztasd be hideg vízbe.
  3. Egy nagy tálban dolgozd össze a túrót, krémsajtot, porcukrot, vaníliát, citromhéjat és citromlevet. Keverd simára a masszát.
  4. A tejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a túrós masszába.
  5. A beáztatott zselatint olvaszd fel alacsony lángon, majd keverd hozzá a krémes töltelékhez.
  6. Öntsd a krémet a tortaformába, majd hagyd legalább 4-6 órán át hűtőben dermedni.
  7. Díszítsd friss gyümölcsökkel vagy gyümölcsszósszal.

Tipp:

Ha szeretnéd kicsit feldobni a túrós sajttortát, próbálj ki különböző gyümölcsöket a tetejére, vagy keverj hozzá különleges ízesítőket, mint például menta vagy málna.

Végszó

A túrós sajttorta sütés nélkül egy könnyen elkészíthető, mégis kifinomult desszert, amely garantáltan elvarázsol mindenkit az ízével. Bátran készítsd el otthon, és élvezd a krémes, selymes ízeket!

További variációk

Ha szeretnéd kicsit változatosabbá tenni a túrós sajttorta receptjét, néhány extra ötlettel elláthatod.

Variáció Ötlet
Gyümölcsös Adj hozzá különböző friss vagy befőtt gyümölcsöket a töltelékhez vagy a tetejére.
Csokoládés Keverj hozzá olvasztott csokoládét a túrós krémhez, vagy szórd meg csokoládédarabokkal a tetejét.
Mákos Adj hozzá őrölt mákot a keksz alaphoz vagy a krémhez a különleges ízért.

Gyakran Ismételt Kérdések

  • Lehet-e készíteni gluténmentes változatban?
  • Igen, használj gluténmentes kekszet az alaphoz, és ellenőrizd a többi hozzávaló gluténmentességét.
  • Mennyi ideig tárolható a hűtőben?
  • A legjobb minőségért egy héten belül fogyaszd el, de akár 3-4 napig is frissen marad a hűtőben.
  • Tudom előre elkészíteni?
  • Igen, előre elkészítheted, és hűtőben tárolva akár egy napig is jól megőrzi az ízét és állagát.
Szerző képe

CarlJr

Szólj hozzá!