sütés nélküli gesztenyés mascarponés süti

A sütés nélküli gesztenyés mascarponés süti nem csupán egy egyszerű desszert, hanem egy igazi ínyencség, amely elkápráztatja az ízlelőbimbókat. Ez a recept egy tökéletes választás, ha valami különlegeset szeretnénk készíteni, ami egyszerűen elkészíthető és garantáltan lenyűgözi a vendégeket.

Összetevők

A sütés nélküli gesztenyés mascarponés süti elkészítéséhez az alábbi összetevőkre lesz szükségünk:

  • 300 g gesztenyepüré
  • 250 g mascarpone sajt
  • 100 g porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 200 ml tejszín
  • 50 g darált dió vagy mogyoró a díszítéshez

Elkészítés

A sütés nélküli gesztenyés mascarponés süti elkészítése rendkívül egyszerű és gyors.

  1. Első lépésként keverjük össze a mascarpone sajtot a porcukorral és a vanília kivonattal egy tálban, amíg krémes állagú nem lesz.
  2. Ezután adjuk hozzá a gesztenyepürét és alaposan keverjük össze.
  3. A tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk a gesztenyés mascarponés keverékhez.
  4. Öntsük a keveréket egy tortaformába vagy poharakba, majd tegyük hűtőbe legalább 4 órára, hogy megdermedjen.
  5. Díszítsük a sütit darált dióval vagy mogyoróval a tálalás előtt.

Tálalás

A sütés nélküli gesztenyés mascarponés süti kiválóan passzol egy csésze friss kávé vagy egy pohár desszertbor mellé. Tálaljuk hidegen, hogy igazán friss és krémes legyen az íze.

Összegzés

A sütés nélküli gesztenyés mascarponés süti egy igazán exkluzív desszert, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon is. A krémes mascarpone és a gazdag gesztenyepüré tökéletes harmóniát alkot, és garantáltan mindenkit lenyűgöz.

Diétás változat

Ha valaki diétás étrendet követ, még mindig élvezheti a gesztenyés mascarponés sütit, csak egészségesebb összetevőkkel készítve.

Összetevő Mennyiség
Kókusztejszín 200 ml
Édesítőszer (pl. eritrit vagy stevia) 100 g
Kókuszliszt 50 g
Gesztenyepüré 300 g
Mascarponé sajt 250 g

Az elkészítés menete hasonló, csak a cukrot cseréljük ki édesítőszerre, és a tejszín helyett kókusztejszínt használunk. Így egy könnyedebb, alacsonyabb szénhidráttartalmú változatot kapunk.

Gyakran Ismételt Kérdések

1. Lehet-e gluténmentes verziót készíteni?

Igen, a kókuszliszt használatával gluténmentes változatot készíthetünk.

2. Hogy lehet a sütit tovább variálni?

Bátran hozzáadhatunk más gyümölcsöket is a gesztenyepüréhez, például áfonyát vagy őszibarackot.

3. Mennyi ideig áll el a hűtőben?

A süti jól megdermedve akár 2-3 napig is eltarthat a hűtőben.

Szerző képe

Dorottya

Szólj hozzá!