Túrós Meggyes Süti Sütés Nélkül

A túrós meggyes süti az egyik legkedveltebb desszert, amelyet könnyedén elkészíthetünk sütés nélkül is. Ez a recept ideális választás lehet, ha időhiányban szenvedünk, vagy csak egyszerűen szeretnénk valami finomat és könnyűt enni. A süti krémes túró és friss meggy kombinációjával készül, így nemcsak finom, de egészséges is.

Hozzávalók

  • 500g túró
  • 200g porcukor
  • 200ml habtejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 300g meggy (lehet friss vagy befőtt is)
  • 20 dkg keksz (pl. háztartási)
  • 50g vaj

Elkészítés

A túrós meggyes süti elkészítése rendkívül egyszerű és gyors.

  1. Készítsük el az alapot a keksz és vaj segítségével. Ehhez morzsoljuk össze a kekszet, majd keverjük össze a felolvasztott vajjal. Nyomkodjuk egy formába alaposan, majd tegyük hűtőbe pihenni.
  2. A túrót keverjük össze a porcukorral, vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. Adjuk hozzá a habtejszínt, majd keverjük krémesre.
  3. A meggyet mossuk meg és csepegtessük le alaposan. Ha befőttet használunk, akkor szintén csepegtessük le a felesleges levet.
  4. A krémet öntsük a kekszes alapra, majd szórjuk meg egyenletesen a meggyel.
  5. Tegyük a sütit legalább 2-3 órára a hűtőbe pihenni, hogy összeérjenek az ízek és a krém megdermedjen.
  6. Vágjuk szeletekre és tálaljuk.

Tippek és Javaslatok

Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni a sütit, apróra vágott diót vagy mandulát is szórhatunk a krém tetejére. Ez nemcsak ízletes, de textúrát is ad a desszertnek.

A túrós meggyes süti sütés nélkül akár ünnepi alkalmakra is tökéletes választás lehet, hiszen könnyen előre elkészíthető, és nem igényel hosszú sütési időt. A friss túró és meggy frissességet visz az étkezésbe, így garantáltan mindenki kedvence lesz.

Alternatív Túrós Meggyes Süti Variációk

Az alap túrós meggyes süti receptjét könnyedén variálhatjuk néhány extra összetevővel, hogy még izgalmasabbá tegyük az ízét.

Extra összetevők Elkészítés módja
Mascarponéval gazdagítva Adjunk a túrós krémhez néhány kanál mascarponét, hogy még krémesebbé és gazdagabbá tegyük az ízét.
Epres változat Helyettesítsük az alap meggyet friss vagy fagyasztott eperrel, hogy új dimenziót adjunk a süteménynek.
Kakaós kekszalap Használjunk kakaós kekszet az alap elkészítéséhez, hogy egy kis csokoládés ízt csempésszünk a süteménybe.

Gyakran Ismételt Kérdések

  • Lehet-e helyettesíteni a túrót valami mással?
  • Igen, ha nem szereted a túrót, akkor helyettesítheted krémsajttal vagy mascarponéval is.
  • Mennyi ideig áll el a süti a hűtőben?
  • Az elkészítés után legalább 2-3 napig eltartható a hűtőben, de a legjobb azonnal elfogyasztani.
  • Lehet-e tejfölt használni a krémhez?
  • Igen, tejföllel is elkészíthető a krém, de a túró krémesebb és könnyedebb ízt kölcsönöz a süteménynek.
Szerző képe

Dorottya

Szólj hozzá!