Cappuccino szelet sütés nélkül

A cappuccino szelet sütés nélkül egy könnyű és ízletes desszert, amely tökéletes választás lehet, ha valami finomat szeretnénk készíteni anélkül, hogy hosszú órákat töltenénk a konyhában. Ez a recept ideális lehet azok számára, akik szeretnék élvezni a cappuccino ízét egy krémes és puha sütemény formájában.

Hozzávalók

A cappuccino szelet elkészítéséhez szükséges hozzávalók:

  • 200 g kakaós keksz
  • 200 ml forró kávé
  • 250 g mascarpone sajt
  • 100 g porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 20 g étcsokoládé, reszelve

Elkészítés

A cappuccino szelet elkészítése rendkívül egyszerű és gyors folyamat:

  1. Először is, tegyük a kakaós kekszet egy zacskóba, majd törjük össze apró morzsákká.
  2. Ezután öntsük rá a forró kávét a morzsákra, és hagyjuk állni néhány percig, hogy a keksz felszívja a kávét.
  3. Egy másik tálban keverjük össze a mascarpone sajtot, a porcukrot és a vanília kivonatot, amíg egy homogén krémet nem kapunk.
  4. Vegyük ki a kekszet a kávéból, majd rendezzük el egy sütőpapírral bélelt tál alján.
  5. Kenjük el a mascarpone krémet a kekszrétegen, majd szórjuk meg a tetejét kakaóporral és reszelt étcsokoládéval.
  6. Tegyük a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megdermedjen és jól összeérjenek az ízek.
  7. Végül szeleteljük fel, és már tálalhatjuk is!

Élvezze az ízeket!

Az elkészített cappuccino szelet sütés nélkül remek választás lehet bármilyen alkalmra. Különleges ízeivel és könnyű elkészítésével garantáltan elnyeri az összes vendég tetszését.

További Variációk

Az alap recept mellett számos más lehetőség is létezik a cappuccino szelet elkészítésére, amelyekkel még izgalmasabbá tehetjük ezt az ínycsiklandó desszertet.

Variáció Leírás
Csokoládé bevonattal Helyettesítsük az étcsokoládét fehér csokoládéval vagy tejcsokoládéval a tetején egy új ízélményért.
Mandulával dúsítva Adjunk hozzá apróra vágott mandulát a mascarpone krémhez vagy a tetejére szóráshoz, hogy ropogós textúrát és finom mandulaaromát kapjunk.
Fahéjas ízzel Keverjünk fahéjat a kakaóporba vagy a mascarpone krémbe, hogy fűszeres, kávés-fahéjas ízekkel gazdagítsuk a szeletet.

Gyakran Ismételt Kérdések

1. Hogyan lehet változtatni a recepten az egyéni ízlésnek megfelelően?

2. Meddig tárolható a cappuccino szelet a hűtőben?

3. Lehet-e alkohollal gazdagítani a krémet?

4. Milyen egyéb kávékivonatokat lehet használni a receptben?

5. Milyen módon lehet a desszertet díszíteni a tálalás előtt?

Szerző képe

Gergo

Szólj hozzá!