Fehércsokis sajttorta sütés nélkül

A fehércsokis sajttorta sütés nélkül egy lenyűgöző desszert, amely egyszerűen elkészíthető otthon. Ez a recept ideális választás, ha valami különlegeset szeretnél kínálni a vendégeidnek, de nem szeretnél sok időt a konyhában tölteni. A fehércsokis sajttorta krémes és ízletes, és garantáltan mindenkit lenyűgöz.

Recept

A fehércsokis sajttorta sütés nélkül elkészítéséhez az alábbi hozzávalókat szükséged lesz:

  • 200 g fehér csokoládé
  • 300 g krémsajt
  • 250 ml tejszín
  • 100 g porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 15 db keksz (pl. háztartási keksz vagy babapiskóta)
  • 50 g vaj

Elkészítés

1. A kekszet törjük össze apró darabokra egy zacskóban, majd keverjük össze a vajjal. Nyomkodjuk az aljára egy tortaformába, majd tegyük hűtőbe pár perc erejéig.

2. A fehér csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett, majd hagyjuk kihűlni.

3. A krémsajtot keverjük simára egy keverőtálban, majd adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliát.

4. A tejszínt verjük kemény habbá egy másik tálban.

5. Keverjük össze a krémsajtot a felolvasztott fehér csokoládéval, majd óvatosan forgassuk bele a tejszínhabot.

6. Öntsük a krémet a tortaformába a kekszes alapra, majd hagyjuk állni legalább 4-5 órán át a hűtőszekrényben.

7. Tálalás előtt díszítsük ízlés szerint gyümölcsökkel vagy csokoládéforgácsokkal.

Összegzés

A fehércsokis sajttorta sütés nélkül egy könnyen elkészíthető, de mégis elegáns desszert, amely garantáltan elvarázsolja a vendégeidet. Próbáld ki ezt a receptet legközelebb, amikor valami különlegesre vágysz!

Édesítőszerek alternatívái

Ha szeretnéd egy kicsit egészségesebbé tenni a fehércsokis sajttorta receptjét, akkor érdemes lehet fontolóra venni az édesítőszerek használatát. Például:

Édesítőszerek Használat módja
Eritritol Egyenlő arányban használható a porcukor helyett a krémsajtban és a tejszínhabban.
Sztevia Természetes édesítőszerként használható a vaníliakivonat helyett, de ügyeljünk az adagolásra, mivel erősebb az édesítőhatása.
Xilit Kis mennyiségben hozzáadható a kekszes alaphoz, hogy édesítsen és textúrát adjon.

Ezek az alternatívák lehetőséget adnak arra, hogy a sajttorta ne csak ízletes, de egészségesebb is legyen, még akkor is, ha valaki cukormentes étrendet követ.

Gyakran Ismételt Kérdések

1. Lehet-e kihagyni a kekszes alapot? Igen, bár az alap íz és textúra nélkül lesz, de a töltelék önmagában is finom.

2. Hogy lehet megakadályozni, hogy a sajttorta túl puha legyen? Több órán át hűtve tartva, vagy akár egy éjszakát a hűtőben töltve megszilárdul.

3. Mennyi ideig tárolható a hűtőben? Általában 3-4 napig frissen marad, de a legjobb azonnal elfogyasztani.

Szerző képe

Dorottya

Szólj hozzá!