rántott hús sütése forrólevegős fritőzben

A rántott hús elkészítése egyik legkedveltebb fogás, mely sokak számára a gyermekkor ízeit idézi fel. A klasszikus rántott hús sütése azonban sokszor zsíros, kalóriadús ételt eredményezhet, ami nem mindenki számára ideális. A forrólevegős fritőz pedig egy modern megoldást kínál a hagyományos sütés helyett.

Hogyan készítsünk tökéletes rántott húst forrólevegős fritőzben?

A forrólevegős fritőzök egyre népszerűbbek az egészséges életmód hívei között, hiszen minimális mennyiségű olaj használatával készíthetünk ízletes és ropogós ételeket. A rántott hús sütése ezzel a módszerrel egyszerű, gyors és kalóriát takarít meg.

Hozzávalók

  • 4 szelet csirkemell vagy sertéshús
  • 2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

Első lépésként készítsünk elő három tálkát. Az egyikbe tegyük a lisztet, a másikba felvert tojásokat, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg a lisztet és a zsemlemorzsát.

A csirkemell vagy sertéshússzeleteket sózzuk és borsozzuk meg, majd forgassuk bele először a lisztbe, aztán a tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába.

Melegítsük elő a forrólevegős fritőzt 180 fokra, majd helyezzük be a panírozott hússzeleteket. Süssük 10-12 percig, vagy amíg aranybarnára sülnek.

Az elkészült rántott húsokat papírtörlőre téve szedjük ki a fritőzből, hogy a felesleges olajat felszívják.

Tippek és trükkök

  • Ha szeretnénk extra ropogós rántott húst, adjunk hozzá a zsemlemorzsához apróra vágott pirított diót vagy mandulát.
  • Próbáljuk ki más fűszerezési módszereket is, például fokhagymaporral vagy szárított gyógynövényekkel.
  • Ha a hússzeletek vastagabbak, süsünk őket további pár percig, hogy teljesen átsüljenek.

Reméljük, hogy ezzel a recepttel sikerült inspirálnunk Önt a rántott hús sütésére forrólevegős fritőzben! Üdvözöljük az egészségesebb és könnyebben elkészíthető ételek világában!

Rántott hús elkészítése gluténmentesen

Ha gluténmentes étrendet követünk, de nem szeretnénk lemondani a rántott húsról, könnyen alkalmazhatunk néhány trükköt a recept módosításával.

Hozzávalók: Gluténmentes alternatíva:
Liszt Gluténmentes lisztkeverék (pl. rizsliszt, kukoricaliszt)
Zsemlemorzsa Gluténmentes zsemlemorzsa vagy darált gluténmentes pelyhek (pl. rizspelyhek)

A recept többi részét változatlanul követhetjük, csak a liszt és a zsemlemorzsa cseréjével.

Gyakran Ismételt Kérdések

  • Melyik gluténmentes lisztkeverék a legjobb a rántott hús elkészítéséhez?
  • Mennyi ideig kell sütni a gluténmentes rántott húst?
Szerző képe

Dorottya

Szólj hozzá!