Túrós barackos torta sütés nélkül

A túrós barackos torta sütés nélkül elkészítése egy könnyű és ízletes módja annak, hogy kényeztesd magad és családodat egy finom desszerttel. Ez a recept ideális választás a meleg nyári napokra, amikor nem szeretnéd felmelegíteni a konyhát a sütéssel.

Hozzávalók:

  • 250g darált keksz
  • 150g vaj (olvasztva)
  • 500g túró
  • 100g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl tejszín
  • 3 evőkanál zselatin
  • 1 üveg befőtt barack (lecsöpögtetve)

Elkészítés:

1. A darált kekszet keverd össze az olvasztott vajjal, majd nyomkodd egy sütőpapírral bélelt tortaformába.

2. A túrót keverd simára a porcukorral, vaníliás cukorral és citromhéjjal.

3. A tejszínt melegítsd fel, majd keverd el benne a zselatint.

4. Add hozzá a zselatinos tejszínt a túróhoz, és keverd össze alaposan.

5. Öntsd a túrós keveréket a kekszes alapra, majd tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy megdermedjen.

6. Amikor már megdermedt a túró, helyezd rá a lecsöpögtetett barackokat, és hagyd további 1-2 órát a hűtőben.

7. Miután teljesen megdermedt, szeleteld fel és tálald friss gyümölccsel vagy tejszínhabbal.

Tipp:

Ha szeretnéd még gazdagabbá tenni az ízeket, próbáld ki a barackok helyett más gyümölcsöket, például epret vagy málnát.

Összegzés:

A túrós barackos torta sütés nélkül egyszerűen elkészíthető desszert, amely friss és ízletes választás lehet bármely alkalomra. Kísérletezz a hozzávalókkal és alakítsd az ízlésed szerint, hogy mindenki számára tökéletes desszertet készíts!

Gyakran Ismételt Kérdések:

Kérdés Válasz
Milyen más gyümölcsöt lehet használni a receptben? A recept rugalmas, így más gyümölcsök is kiválóan alkalmasak lehetnek, például eper vagy málna.
Mennyi ideig kell hűteni a tortát? A tortát legalább 2 órára kell hűteni, hogy megdermedjen a túrókrém, majd a barackok ráhelyezése után további 1-2 óra szükséges a hűtőben.
Lehet-e előre elkészíteni a tortát? Igen, előre is elkészíthető, akár egy nappal korábban is. Javasolt azonban frissen tálalni.
Szerző képe

Dorottya

Szólj hozzá!